Project Watergroep in Meerbeek

Op 21 maart 2021, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

N-VA vraagt volledige en correcte informatie over project van de Watergroep in Meerbeek.  

Het Kortenbergs gemeentebestuur, al op de hoogte van de plannen sinds 2019, schiet pas in actie na vragen oppositie.

Volgend op berichten van bezorgde inwoners en van het Actiecomité “Bescherm Ons Landschap” vroeg de N-VA fractie in de gemeenteraad van 8 maart het Kortenbergs gemeentebestuur naar concrete informatie over de plannen van de Watergroep voor de bouw van een waterproductiecentrum in Meerbeek. Hoewel het bestuur al in 2019 door de Watergroep een eerste keer hierover geïnformeerd werd, kon men geen antwoord geven op vragen over impact en tijdslijn van het project.

  • De Watergroep plant de bouw van een waterproductiecentrum ter hoogte van de Heerbaan in Meerbeek. Uit de momenteel weinig beschikbare informatie kan echter afgeleid worden dat dit project zowel naar omvang als naar duur een belangrijke impact kan hebben.
  • “Het Kortenbergse gemeentebestuur werd een eerste keer in 2019 over dit project gecontacteerd door de Watergroep, en daarna nog eens begin dit jaar. Maar pas na vragen van de N-VA fractie, en enkele collega’s uit de oppositie, in de GR van maart werd de Watergroep om een onderhoud gevraagd voor verdere informatie. Nochtans blijken de plannen van de Watergroep al zo goed als gefinaliseerd”, stelt N-VA fractievoorzitter Hans Vanhoof.
  • “Het is bedroevend vast te stellen dat de CD&V – Open VLD meerderheid nu pas beseft dat dit project mogelijks een impact kan hebben op het landelijke karakter van Meerbeek. Bovendien was het bestuur blijkbaar niet in de overtuiging dat onze inwoners tijdig en correct geïnformeerd horen te worden over een project van deze omvang.”
  • Vanuit de oppositie kan de N-VA fractie zich op dit moment niet uitspreken voor of tegen dit project en de effectieve inplanting ervan. Het ontbreekt immers aan elke concrete informatie. Vandaar onze vraag naar volledige en correcte informatie over het project van de Watergroep. “Dankzij onze tussenkomst zal er nu een ad hoc raadscommissie doorgaan over dit project. Een dergelijke commissie hoort trouwens openbaar te zijn, zodat ook bezorgde inwoners hun vragen kunnen stellen. Want daar hebben onze inwoners recht op”, besluit Vanhoof.

Voor Kortenbergse N-VA fractie: Hans Vanhoof, Bart Nevens, Melody Debaetselier, Chris Wynants & Wim Vangoidsenhoven.

Foto: GR-leden Hans Vanhoof en Bart Nevens, N-VA bestuurslid en secretaris Jean Morren aan het waterreservoir van de Watergroep.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is