N-VA verwerpt project voor bouw petanquehal op Colombasite

Op 9 maart 2021, over deze onderwerpen: Financiën, Sport

CD&V – Open VLD bestuur investeert plots 1,3 mio EUR in petanque maar legt noden van andere Kortenbergse sportverenigingen naast zich neer.

De Kortenbergse N-VA fractie stemde vanavond tegen het voorstel van de CD&V – Open VLD meerderheid om 1,3 mio EUR te investeren in een nieuwe petanquehal met cafetaria op de Colombasite.

 

“Weet dit bestuur eigenlijk nog wel waar men mee bezig is?” vraag fractievoorzitter Hans Vanhoof zich af. “Begin dit jaar werd met veel bombarie een nieuwe sportinfrastructuur aangekondigd ter hoogte van de Noodbosweg, met plaats voor onder andere tennis, padel maar ook petanque waarvoor een lange termijn oplossing dient gezocht. Nu blijkt dat het Noodboswegproject nog vele jaren kan aanslepen, komt plots enkele weken later een miljoeneninvestering naar boven met de bouw van een nieuwe petanquehal. Noch in de gemeenteraad, noch in de raadscommissie werd hier met één woord over gerept. Een dergelijk project gaat trouwens regelrecht in tegen eerdere adviezen over mobiliteit en verdichting op de Colombasite.”

“Nog groter is onze verbazing als blijkt dat er geen enkele rekening gehouden wordt met andere verenigingen die reeds jaren smeken voor bijkomende ruimte om hun sport te kunnen beoefenen, zoals bv voor gevechtssporten en voor tafeltennis. Nochtans was inspraak en participatie een toezegging die het bestuur deed bij de bespreking over de toekomst van de sportinfrastructuur in Kortenberg. Dit kan je bezwaarlijk goed bestuur vinden.”, vult raadslid Wim Vangoidsenhoven aan.

De N-VA fractie vraagt het gemeentebestuur met aandrang om op korte termijn een dialoog te starten met de clubs actief op Colomba om een oplossing te zoeken voor het acute plaatsgebrek voor meerdere snel groeiende sporten. “Dat is het minste wat onze burgers verwachten wanneer het gemeentebestuur meer dan 1,3 mio EUR Kortenbergs belastinggeld wenst te investeren.”

Voor Kortenbergse N-VA fractie: Hans Vanhoof, Bart Nevens, Melody Debaetselier, Chris Wynants & Wim Vangoidsenhoven

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is