Minister Zuhal Demir (N-VA) weigert vergunning Watergroep voor bouw waterproductiecentrum Meerbeek

Op 20 september 2021, over deze onderwerpen: Natuur, Ruimtelijke ordening
Waterproductiecentrum Meerbeek

N-VA minister van Omgeving Zuhal Demir heeft de vergunningsaanvraag voor het dossier van de Watergroep rond de bouw van een Waterproductiecentrum (“WPC”) afgekeurd. Hiermee benadrukt minister Demir de noodzaak om op een duurzame wijze zorg te dragen voor landschap en omgeving, en onderschrijft ze de bezorgdheden van de Meerbekenaars over de impact van deze installatie op het waardevol gebied.

“N-VA Kortenberg heeft begin juli een Open Brief gericht aan minister Demir met de vraag om bij haar beoordeling niet enkel naar de technische en economische beweegredenen te kijken maar om oog te hebben voor het vrijwaren van een waardevol landschap”, verklaart een tevreden fractievoorzitter Hans Vanhoof. “We zijn zeer verheugd dat de minister hier oor naar had en zo rekening gehouden heeft met de bezorgdheden van onze inwoners, die ook duidelijk verwoord werden door het actiecomité “Bescherm ons Landschap” en de vele ingediende bezwaarschriften.”

“Voor ons ging het hierbij niet om een “niet-in-onze-achtertuin” – reflex want we beseffen dat er een noodzaak is om de bevoorradingszekerheid in watervoorziening te kunnen verzekeren. Maar in dit WPC-project diende actief gezocht te worden naar een correct evenwicht tussen maatschappelijk belang en impact op mens en omgeving, iets wat tot nu toe voor de Watergroep niet aan de orde was.”  Dit besluit Bart Nevens, N-VA gemeenteraadslid en gedeputeerde.

“Wij hopen dat de Watergroep zich niet zal storten in een procedureslag maar in een eventueel verder proces effectief zal luisteren naar de Meerbekenaar. Hierbij vragen we het Kortenbergs gemeentebestuur om een proactieve rol op te nemen in een participatie-traject met onze inwoners en andere belanghebbenden. Zo kan een inplanting van een WPC in onze regio op een evenwichtige manier uitgewerkt worden met aandacht voor dit mooi stukje Brabant “, besluit Vanhoof.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is