Herstelplan Kortenberg

Op 28 juli 2020

Herstelplan Kortenbergs gemeentebestuur: beter laat dan nooit, maar plan gaat niet ver genoeg

 

N-VA is tevreden dat CD&V – Open VLD bestuur enkele van haar voorstellen overneemt, maar verwacht meer en concretere steun voor de Kortenbergenaar

  • Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft op 24 juli een “Herstelplan – korte termijn” gepubliceerd met een overzicht van maatregelen om door de corona-crisis te komen. N-VA Kortenberg is tevreden dat het gemeentebestuur eindelijk met dit initiatief komt. Beter laat dan nooit. De N-VA fractie heeft namelijk begin juni al een 12-puntenplan voorgesteld om Kortenberg door deze crisis te loodsen. Tegelijkertijd stelde N-VA toen de vraag aan het bestuur om hierrond een brede dialoog te starten. Dit werd jammer genoeg afgewezen.
  • N-VA Kortenberg is verheugd dat het gemeentebestuur een aantal voorstellen van het 12-puntenplan van N-VA overneemt. Hierbij denken we onder andere aan de extra ondersteuning voor de Kortenbergse verenigingen, maar ook aan de maatregelen ter promotie van het lokaal handelen, het inrichten van een extra promotiekanaal voor onze handelaars, het extra inzetten op digitale vaardigheden, en de bijzondere aandacht voor de kwetsbare gezinnen en jongeren. Bovendien wordt het N-VA voorstel (goedgekeurd door de gemeenteraad van 29 juni) voor het verlengen van de tijdelijke schoolstraten vreemd genoeg ook als onderdeel van dit herstelplan beschouwd.
  • Voor de N-VA-fractie gaat het plan echter niet ver genoeg. Zo ontbreken er concrete (financiële) tegemoetkomingen voor onze inwoners, ondernemers en verenigingen zoals bv. een consumptiekrediet of horecabon voor verenigingen.  Dit kon een belangrijke steun betekenen voor onze lokale handelaars, ondernemers en verenigingen tijdens deze zomermaanden.  Daarnaast blijven we ijveren voor de invoering van het zorgparkeren in Kortenberg, en begrijpt de N-VA fractie niet waarom dit zo lang aansleept. Tenslotte betreuren we het feit dat het bestuur onze aangereikte hand niet heeft aangenomen en de oppositie niet betrokken heeft in de uitwerking van dit plan.
  • N-VA Kortenberg zal zich verder constructief blijven opstellen en hoopt dat bij de uitwerking van wat het bestuur het “lange termijn herstelplan” noemt er wel degelijk een brede dialoog kan plaatsvinden. Het is immers van het grootste belang voor het welzijn en samenleven in Kortenberg dat ook vanuit de gemeente de noodzakelijke inspanningen worden geleverd om deze crisis aan te pakken. De Kortenbergenaar kan hiervoor op de N-VA fractie rekenen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is