Coronavirus gaat niet met vakantie

Op 21 augustus 2020
Gesloten wegens verlof

Meerderheid weigert extra corona-overleg voor start schooljaar.

 

Sinds begin augustus kennen we, ook in Kortenberg, een heropflakkering van het corona-virus. De Kortenbergse oppositie – N-VA, Groen en KNV - vraagt al sinds 4 augustus, naar een extra-corona overleg met het gemeentebestuur. Het CD&V – Open VLD bestuur reageerde hierop met het voorstel voor een overleg op 1 september, met als belangrijkste argument “de vakantie van burgemeester en enkele schepenen”.

Het virus is echter niet met vakantie, getuige hiervan het opnieuw benaderen van de alarmdrempel in Kortenberg en het nog steeds groeiend aantal besmettingen in Brussel en de Vlaamse rand. Bovendien dient uiteraard continuïteit in bestuurszaken gegarandeerd te worden, ook tijdens de vakantieperiode.

Het is niet meer dan logisch dat een aantal vragen en bezorgdheden over het leven onder corona worden behandeld voor de start van het nieuwe schooljaar op 1 september. De ouders van de Kortenbergse schoolkinderen verwachten dit van een goed bestuur. Daarnaast starten ook heel wat sport-, jeugd- en cultuur-verenigingen hun jaarwerking en zitten zij uiteraard met vele vragen. Vandaar dat wij als oppositie deze week een nieuwe oproep gericht hebben aan het gemeentebestuur voor overleg op 24 of 25 augustus, met een gedetailleerd overzicht van punten waarop een antwoord verwacht wordt.

Maar opnieuw gaat de Kortenbergse meerderheid niet in op deze vraag. Dit is zeer te betreuren, want zo wordt de kans gemist om tijdig de nodige duidelijkheid te geven aan onze inwoners. De Kortenbergenaar verdient beter !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is