Roze afvalzakken wel degelijk goed gecommuniceerd

Op 15 september 2016, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Openbare werken

Via haar nieuwsbrief stuurde Sp.a Kortenberg enkele flagrante onwaarheden de wereld in over ons Kortenbergs afval- en fietspadenbeleid. In tegenstelling tot wat Sp.a beweert staat de communicatie rond de roze zak, waarmee zachte plastics ingezameld kunnen worden, wél op punt.

In haar nieuwsbrief haalt Sp.a Kortenberg uit naar ons afvalbeleid met wat zij de “slechte communicatie” rond “rode zak” noemen. Volgens de partij weet niemand hoe het systeem juist werkt en is onze “slechte communicatie” hiervan de oorzaak. Nochtans kregen alle inwoners een folder met bijhorende brief in de bus, communiceerden we over de roze zak via de website van de gemeente en de verschillende sociale media, verschenen onze persberichten meermaals in verschillende kranten en legden we het systeem uit in onze gemeentelijke nieuwsbrief.

Bovendien kregen al onze parkwachters op het containerpark een speciale opleiding rond de roze zak, zodat ze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen met raad en daad. Het feit dat de roze zakken snel uitverkocht waren toont het succes aan van ons (communicatie)beleid. Deze meerderheid voert dus wél een écht, succesvol milieubeleid. Hét bewijs hiervan is dat de Kortenbergnaar de op één na beste sorteerder van Vlaanderen is. Dit is uiteraard de verdienste van onze inwoners, maar zonder een duidelijk richting- en toonaangevend beleid stonden we niet waar we vandaag staan.

Fietspaden: gemeentebestuur reeds in overleg met buurgemeenten

Verder in hun nieuwsbrief vragen de socialisten ook “overleg met de buurgemeenten” omtrent fietspaden en halen ze het voorbeeld van de Meerbeeksesteenweg aan. Wij, het gemeentebestuur, weten dat dit een knelpunt is. Het is daarom dat we zelf reeds een tijd geleden het initiatief namen en de Sp.a schepen van onze buurgemeente contacteerden. Het gemeentebestuur van Kortenberg wil en zal ook voor dit fietspad een engagement aangaan, maar we wachten momenteel het overleg met onze buurgemeente af.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is