Provinciale subsidie taalstimulering voor Welzijnshuis Kortenberg

Op 10 juli 2020, over deze onderwerpen: Provincie Vlaams-Brabant, Vlaams karakter

Het Welzijnshuis Kortenberg ontvangt 1.706 euro van de provincie Vlaams-Brabant voor het project ‘Werkbabbels’ dat zich richt tot anderstalige werkzoekenden. "Een goede zaak om het Vlaams karakter van onze gemeente te ondersteunen”, zeggen de twee N-VA’ers van het sociaal comité Christine Wynants en Arno Kerbusch tevreden.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt met een totaalbedrag van 24.000 euro vijf verschillende taalstimulerende projecten van Leren@Vaart, de gemeenten Merchtem en Londerzeel, Groep Intro en Welzijnshuis Kortenberg. “Elke aanvraag wordt aan het provinciale reglement getoetst. Als Kortenbergnaar ben ik dan ook heel tevreden dat het project ‘werkbabbels’ in aanmerking komt voor een subsidie”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Integratie biedt kansen

“Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. In Vlaanderen is kennis van het Nederlands voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap. Bovendien zorgt kennis van het Nederlands voor meer kansen op de arbeidsmarkt”, legt Arno Kerbusch uit.

Werkzoekenden

“Met dit Kortenbergs project richt men zicht tot anderstalige werkzoekenden die cliënt zijn bij het Welzijnshuis Kortenberg. Men wil deze doelgroep versterken en de nodige sollicitatievaardigheden aanleren om hun slaagkansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In de maanden september en oktober zal er wekelijks een sessie van drie uur georganiseerd worden met een tiental deelnemers. De maatschappelijk werker van het Welzijnshuis zal hierbij aanwezig zijn om zo de drempel te verlagen voor de doelgroep”, pikt Christine Wynants in.

Sociaal

“Onze provinciale subsidie heeft een uitgesproken sociaal karakter, want voor onze samenleving is het belangrijk dat we met elkaar kunnen communiceren. Met deze subsidies ondersteunen we daarom organisaties die anderstaligen helpen bij hun leerproces van het Nederlands als vreemde taal”, besluit Bart Nevens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is