N-VA Kortenberg steekt handen uit de mouwen voor de zwerfvuil-actie

Op 13 maart 2015

Zondag 8 maart werd in een aantal straten in Meerbeek en Everberg zwerfvuil geruimd door bestuur en mandatarissen van N-VA Kortenberg. Zo steunt N-VA Kortenberg de Zwerfvuilactie die deze week georganiseerd wordt door de Milieudienst van de gemeente Kortenberg.

 Vlaams volksvertegenwoordiger en eerste schepen Bart Nevens legt uit waarom: “In mijn werk in het Vlaams Parlement heb ik onlangs de problematiek van zwerfvuil langs de Vlaamse wegen aangekaart. Hierbij ging mijn aandacht uiteraard naar het ecologische aspect, maar ook naar het financieel plaatje dat hieraan verbonden is. Het ruimen van zwerfvuil kost immers miljoenen euro’s aan de Vlaamse belastingbetaler. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat Vlaams-Brabant de provincie is die op dit gebied het slechtste scoort. Als N-VA Kortenberg vinden we het dan ook belangrijk om bij initiatieven zoals deze zwerfvuil-actie zelf de handen uit de mouwen te steken.”

Ilse De Kee (gemeenteraadslid) en Chris Wynants (OCMW-raadslid) treden schepen Nevens hierin bij: “Wij vertrekken immers van het principe dat ieder van ons zijn of haar verantwoordelijkheid moet nemen en in de eerste plaats zelf zorg moet dragen voor onze omgeving. Maar het mag niet enkel bij woorden blijven, vandaar dat we zelf op pad gaan voor een net en proper Kortenberg. Want ook dat is voor ons de Kracht van Verandering”.

"Op deze wijze steunt N-VA Kortenberg ten volle de actie van de Milieudienst, want ook voor ons is “een propere buurt, een plezantere buurt”, besluit Hans Vanhoof, voorzitter van N-VA Kortenberg.

Foto met van links naar rechts: Hans Vanhoof (voorzitter N-VA Kortenberg), Ilse De Kee (gemeenteraadslid), Bart Nevens (Vlaams volksvertegenwoordiger en 1ste schepen), Sabine Ledens (schepen) en Chris Wynants (OCMW-raadslid).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is