N-VA wil extra coronasteun voor Kortenbergse verenigingen

Op 3 juli 2020
Corona steun verenigingen

CD&V-Open Vld-bestuur stemt tegen N-VA voorstel om Kortenbergse verenigingen te vergoeden voor extra kosten om zomerkampen coronaveilig te maken.

  • Onder impuls van minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts trekt Vlaanderen 87 miljoen euro uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Vlaanderen voorziet zo 208.493 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Kortenberg, die mee de basis vormen van het sociale weefsel in onze gemeente.
  • N-VA Kortenberg is uiteraard blij met dit initiatief van de Vlaamse regering. Vele lokale verenigingen zagen de laatste maanden heel wat inkomsten verloren gaan terwijl hun kosten wel bleven doorlopen. Zij kunnen dan ook elke steun gebruiken. “Het 12-puntenplan dat N-VA Kortenberg als herstelplan voorstelde begin juni voorziet in bijkomende financiële en praktische ondersteuning voor de Kortenbergse verenigingen. Jammer genoeg wenst het gemeentebestuur de dialoog niet aan te gaan om te kijken hoe we onze verenigingen door deze moeilijke periode kunnen loodsen”, zegt fractievoorzitter Hans Vanhoof.
  • Toch herhaalde de N-VA-fractie tijdens de gemeenteraad van 29 juni de oproep voor een brede dialoog om Kortenberg uit de coronacrisis te halen. N-VA stelde het gemeentebestuur voor in overleg te treden met oppositie en adviesraden om te bepalen hoe de Vlaamse middelen het best geïnvesteerd worden. “Op die manier kan die extra steun op een eerlijke manier verdeeld worden onder de verenigingen die dit het meeste nodig hebben. Eens te meer weigerde de CD&V-Open Vld-meerderheid echter onze aangereikte hand. Participatie en inspraak maken deel uit van een gezonde democratische besluitvorming, maar dit blijken jammer genoeg holle woorden voor deze meerderheid.”
  • Daarnaast bracht de N-VA-fractie een voorstel om de Kortenbergse verenigingen te vergoeden voor de extra kosten die ze moeten maken om zomerkampen te organiseren op een coronaveilige manier. “Ook hier stemde de CD&V-Open Vld-meerderheid onbegrijpelijk tegen. Het gemeentebestuur miskent zo de dringende noden van onze verenigingen die in moeilijke omstandigheden hun uiterste best doen om de Kortenbergse jeugd zomerkampen aan te bieden. Kortenberg en onze Kortenbergse verenigingen verdienen duidelijk beter”, besluit Vanhoof.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is